Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2009 20:27 - Бриаторе и Саймъндс си тръгват
Автор: motonovini Категория: Спорт   
Прочетен: 666 Коментари: 0 Гласове:
1



image

Мото новини
  Отборът на Рено във Формула 1 обяви, че ще се разделят с шефа на тима Флавио Бриаторе и главния инженер Пат Саймъндс. От тима няма да обсъждат наскоро появилите се твърдения за уредено състезание преди заседанието на Световния моторспорт съвет следващата седмица.
Екипът беше обвинен за заповедта към пилота си Нелсън Пикет да катастрофира умишлено по време на миналогодишната Гран при на Сингапур. Целта е била да се предизвика излизането на кола за сигурност, което да помогне на съотборника му Фернандо Алонсо.
В официалното изявление на отбора се казва:” ING Renault F1 Team няма да оспорва последните твърдения на ФИА по отношение на състезанието за Голямата награда на Сингапур през 2008 г. Заявяваме също така, че мениджъра на тима Флавио Бриаторе и техническия директор Пат Саймъндс са напуснали отбора. Преди съдебното заседание пред Световния моторспорт съвет на 21 сепември 2009 г. тимът няма да прави никакви допълнителни коментари”.
Малко преди да загуби мястото си в Рено, Пикет се обърна към ФИА с твърдението, че Бриаторе и Саймъндс са му наредили да предизвика умишлено инцидент. Катастрофата заради която в 14-ата обиколка излезе кола за сигурност на състезанието в Сингапур преди това е била планирана.
Алонсо, който бе претендент за полпозишъна в квалификацията преди повредата в горивната му помпа , остана 15-и на грида. В състезанието той направи ранен питстоп точно преди катастрофата на Пикет, заради която излезе кола за сигурност и след нея другите пилоти влязоха в бокса, а Алонсо излезе начело. Това беше първата победа за Рено през трудния за тях сезон ’08 .
По време на състезателния уикенд за Гран при на Белгия "09 следователите на ФИА разпитаха Бриаторе, Саймъндс и други членове на екипа за инцидента преди година. След това бе обявено, че отборът ще се изправи пред Световния моторспорт съвет на съдебно заседание в Париж на 21 септември.
Доказателства, включително изявлението на Пикет, подробна информация за телемeтрията и радио връзката , беше изтекла в медиите по време на състезанието за голямата награда на Италия. От Рено обявиха, че ще предприемат съдебни действия срещу Пикет и неговия баща – трикратния световен шампион във Формула 1 Нелсън Пикет.
Допълнително напрежение по случая се внесе, когато стана ясно, че от ФИА са предложили имунитет за Саймъндс по време на съдебното заседание в замяна на пълно разкриване на фактите около инцидента в Сингапур.


Тагове:   мото,   Moto,   новини,   спорт,   Формула 1,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: motonovini
Категория: Спорт
Прочетен: 216698
Постинги: 165
Коментари: 182
Гласове: 956
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031