Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2009 18:48 - Баричело първи на Монца след прекрасно изпълнена стратегия
Автор: motonovini Категория: Спорт   
Прочетен: 438 Коментари: 0 Гласове:
1



image

Мото новини
  Рубенс Баричело триумфира за трети път в кариерата си в Гран при на Италия и увеличи шансовете си за спечелване на титлата този сезон. Съотборникът му в Браун ГП Дженсън Бътън направи още по-щастлив деня за отбора, след като финишира втори.
В последната обиколка, след зрелищна катастрофа, Люис Хамилтън предостави третото място на Кими Райконен, а веднага след финландеца завърши Адриан Сутил.
Въпреки добрия си старт от полпозишън, стратегията на Хамилтън с два питстопа не проработи. В самия край на състезанието той се движеше на трето място, когато допусна грешка и катастрофира на излизане от завоя Лесмо 1, заради което надпреварата завърши с кола за сигурност на пистата.
Докато от Браун ГП празнуваха двойната си победа, съперниците им от Ред Бул имаха нещастен следобед и записаха само една точка. Състезанието за Марк Уебър приключи още в първата обиколка, когато се удари с Роберт Кубица. Себастиан Фетел завърши дистанцията от 53 обиколки на пистата Монца осми.
Хамилтън (Макларън) пое водачеството още от старта и бързо започна да трупа преднина пред Райконен (Ферари), зад който се беше залепил Сутил (Форс Индия). Състезателят на Форс Индия потегли добре от втора позиция на старта, но загуби едно място от Ферари-то на Кими, оборудвано със система КЕРС.
По-леките три болида на Хамилтън, Райконен и Сутил имаха преднина пред тези на Баричело и Бътън като всяка обиколка записваха времена по-бързи с 0.7 до 1.0 сек. През това време вторият пилот на Форс Индия Витантонио Лиуци трябваше да предотвратява атаките на намиращия се зад него Фернандо Алонсо.
Въпреки системата си КЕРС, Хейки Ковалайнен (Макларън) загуби още в спринта към първия завой и докато се опитваше да атакува Баричело по-нататък в обиколката бе задминат от Бътън. Лиуци и Алонсо скоро след това също задминаха финландеца.
По това време състезанието за Уебър вече беше приключило. Още в първата обиколка болида му беше завъртян от БМВ-то на Робърт Кубица на шикана Роджия и австралиецът остана в зоната за сигурност. Въпреки повредата си на предното крило в този инцидент Кубица успя да задмине Фетел обиколка по-късно. Незабавно обаче беше предупреден с черно-оранжево знаме да влезе в бокса за смяна.
Хамилтън започна със серия от бързи обиколки и даде всичко от себе си, за да проработи стратегията му от две спирания. Когато в края на 14-ата обиколка влезе в бокса водеше с 7 сек пред Райконен и Сутил и с цели 17 сек. пред автомобилите на Браун. На излизането се включи точно пред Лиуци и Алонсо. С по-тежка кола обаче не успя да поддържа скоростта на болидите на Браун, които застанаха начело, когато Райконен и Сутил влязоха в бокса.
Бътън скъси първоначалната преднина на Баричело от 3 сек., но така и не успя да се доближи повече, за да предприеме атака. Бразилецът дори направи още една обиколка преди единственото си планувано спиране за смяна на гуми и презареждане с гориво.
След последното си спиране в бокса Хамилтън започна да настига Бътън...Продължи


Тагове:   Монца,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: motonovini
Категория: Спорт
Прочетен: 217357
Постинги: 165
Коментари: 182
Гласове: 956
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930