Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2009 18:58 - Борба до последния сантиметър в немската Гран при
Автор: motonovini Категория: Спорт   
Прочетен: 564 Коментари: 0 Гласове:
0



Деветият кръг от световния шампионат по мотоциклетизъм на пистата Заксенринг в Германия ни поднесе още едно състезание изпълнено с много интересни моменти, напрежение и загадка кой ще бъде победителя. До финалните сантиметри на надпреварата в клас MotoGP борбата беше адски оспорвана. На ускорението след последния завой все още не можеше да се каже кой ще се качи на най-високата стълбичка на подиума. За четвърти път този сезон това направи Валентино Роси.
Още в самото начало се оформи група от четирима състезатели които се отскубнаха от останалите и започнаха битка помежду си. Към стартиралите от първа втора и трета позиция Валентино Роси, Хорхе Лоренцо и Кейси Стонър се присъедини и Дани Педроса. Младият испанец направи блестящ старт и още в първия завой започна борба за призово класиране. Може би тук е момента да вметна пропиляната брилянтна възможност от Ники Хейдън, който след старта си от четвърто място потегли добре, но избра много неподходяща външна траектория и остана на опашката. Четиримата лидери си разменяха водачеството с напредването на състезанието. Битката се водеше много ожесточено, но в крайна сметка първото място останаха да си оспорват двамата съотборници в отбора на Fiat Yamaha Валентино Роси и Хорхе Лоренцо. Опитният италианец  усещайки непримиримия Лоренцо две обиколки преди края започна да избира много по защитна линия в завоите с която да предотврати атаките на които беше подложен. Дани Педроса пък можеше спокойно да поддържа темпото си защото Кейси Стонър изведнъж загуби скорост, може би заради износване на гумите си и върна газта.
На излизането от последния завой в последната обиколка задната гума на Роси беше изравнена с предната на Лоренцо, борбата и напрежението достигнаха връхната си точка и на ускорението на старт финалната права Роси първи мина под карирания флаг оставяйки Лоренцо да се задоволи с второто място. Трети финишира Дани Педроса.
Ники Хейдън все пак показа, че напредъка през последните състезания е найстина голям. В това състезание той изглежда се чустваше много удобно върху своето Ducati и след лошия старт започна да изпреварва и успя да финишира на 8 място.

Разбира се имаше и такива който не можаха да пресекат финалната линия. Ранди де Пюне още в първата обиколка падна, а Андреа Довициозо се прибра в бокса заради прекалено износена предна гума.



Тагове:   новини,   спорт,   MotoGP,   Lorenzo,   мотогп,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: motonovini
Категория: Спорт
Прочетен: 217562
Постинги: 165
Коментари: 182
Гласове: 956
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930