Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2009 14:42 - Битката в MotoGP продължава на Заксенринг
Автор: motonovini Категория: Новини   
Прочетен: 378 Коментари: 0 Гласове:
0



Шампионата в MotoGP продължава с пълна сила след кратката почивка. Измина вече половината от сезона, а още в следващото състезание един от първите трима може да оглави временното класиране. В следващите пет седмици ще се проведат четири състезания, като първото от тях ще бъде на пистата Заксенринг в Германия. В момента начело е Валентино Роси с девет точки преднина след последния кръг в Америка. Настоящият световен шампион също така е единствения в топ 4 който е напълно здрав и без контузии, докато шампионата набира скорост както и усложненията за претендентите за титлата.

Италианецът три пъти е побеждавал на Заксенринг във висшия клас, а този уикенд ще се стреми към четвъртата си победа. Роси може да се изравни с още един рекорд на Джакомо Аугустини ако финишира на подиума в Германия. Така той също ще има 158 класирания в топ 3.

За втора поредна година съотборникът му Хорхе Лоренцо си тръгна контузен от Лагуна Сека , въпреки че успя да да подложи на натиск Валентино Роси с третото си място. Заедно със спечелените точки, Лоренцо контузи ключицата и кракът си и няма да бъде на 100% здрав за състезанието в Германия.

Третият във временното класиране Кейси Стонър пък вече месец се бори с мистериозната си болест. След състезанието в Америка той остана в Щатите за медицински преглед при д-р Артър Тинг. Стонър все още има шанс да се бори за титлата, въпреки изоставането си на 16 точки от Роси.

Все още възстановяващия се от контузията на крака си Дани Педроса, с трумфа си в миналото състезание сложи край на продължителната липса на победа както на отбора си така и лична. Кариерата на младия испанец пое стремглаво надолу след миналогодишното състезание на Заксенринг. Тогава след като водеше в състезанието той падна тежко.

Двадесет точки разделят местата от пето до десето във временното класиране заемани от: Колин Едуардс, Андреа Довициозо, Марко Меландри, Крис Вермюлен, Ранди де Пюне и Лорис Капироси. От всички тях само Меландри се е качвал на подиума до момента през 2009.

Сете Гибернау няма да вземе участие в предстоящия уикенд, заради отбора си Grupo Francisco Hernando, който се оттегли от шампионата поради финансови затруднения.

Гран при на Германия ще се проведе от 17-ти до 19-ти юли на пистата Заксенринг.



Тагове:   MotoGP,   Дани Педроса,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: motonovini
Категория: Спорт
Прочетен: 216880
Постинги: 165
Коментари: 182
Гласове: 956
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031